sobota, 2 czerwca 2012

Pre nego što se zahukta :)


Pre nego što se zahukta :) :
Svaki komentar, preporuka ili mišljenje je isključivo izraz mog ličnog stava, afiniteta, senzibiliteta i ukusa, koji će možda za neke biti odraz neukusa.. pažljive čitaoce kojima nije bitna suština već forma molim da svaku jezičku grešku shvate samo kao spoticanje jednog stranca koji se trudi da stvori jedan nacrt, vrlo opštenu sliku dešavanja u poljskoj kulturi (u najširem smislu te reči) sa nadom da će ta slika podstaci potencijalnog čitaoca da pogleda poljski film, pronađe na youtube poljsku pesmu, kupi poljsku knjigu prevedenu na srpski jezik.
Ja sama iskreno verujem da kultura ne poznaje granice. Ali se ipak deševa da nailazi na razne barijere – što mentalnog, što tehničkog karaktera. U tu drugu grupu svrstala bih i jezik. No barijere treba ukidati ili bar svesti na minimum – stoga deo posvećen poljskoj kulturi pisaću na srpskom jeziku, dok moja premišljanja o srpskoj kulturi deliću s čitaocima na mom maternjem tj. poljskom jeziku.
Verujem da s vremenom pored mojih ličnih razmišljanja na blogu će se naći prevodi, priče, kraći putopisi – opet izabrani prema mojim ličnim kriterijumima.
Nadam se da će ovaj blog postati mesto za razmenu znanja, iskustava, mišljenja – jedna interaktivna priča o kulturi... šta god imali na umu igovarajući tu reč.



1 komentarz: